Fristående betalsätt även kallad betalväxel

Har du en e-handel, hemsida eller app där du vill forma kundens upplevelse hela vägen? Med Swedbank Pays betalväxel får du ett smörgåsbord av betalsätt och funktioner som du väljer fritt från. Vi hjälper dig ta betalt precis som det passar dig.

Skräddasydda lösningar för din e-handel

Om du vill ta betalt av dina kunder online men behöver något annorlunda än en standardiserad kassa så kan vi hjälpa dig hitta rätt lösning. Våra fristående betalsätt (ibland kallad betalväxel, PSP eller Payment Service Provider) tillåter dig att ta betalt på de sätt som passar dig och dina kunder bäst. Dessutom kan du ändra både utseende och upplevelse kring betalningen precis som du vill.

Förutom stabil säkerhet och hög hastighet, så kan du med våra fristående betalsätt även ha stöd för abonnemang, betalning med ett klick, lojalitetsprogram och andra speciella funktioner som passar just ditt företag. Givetvis får du också support hela vägen.

Hur vill du ta betalt?

Våra fristående betalsätt stödjer betalning med

Kort

Swish

Faktura

Kredit

Redo att komma igång?

Hör av dig till oss redan idag om du vill veta mer om vad vi kan göra för just dig och ditt företag. Vi ser över vilka behov du och dina kunder har och hittar rätt lösningar för er.

Dina uppgifter

Organisationsnummer
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefonnummer (frivillig)
Jag vill få tips, senaste nytt och inbjudningar till events och föreläsningar
Jag samtycker till att mina personuppgifter hanteras

Vanliga frågor om fristående betalsätt

Våra fristående betalsätt kallas ibland betalväxel, PSP eller Payment Service Provider.

 • Vad är en betalväxel? (PSP, Payment Service Provider)

  Det är ett företag som erbjuder betalningslösningar som kan anslutas till en kortinlösentjänst. En betalväxel motsvarar en betalterminal i en vanlig butik. Hos oss kan du få båda delar, så vi är därmed både betalväxel och leverantör av kortinlösen.

 • Varför går ett köp inte igenom på min webshop?

  Det kan finnas flera orsaker varför kundens köp inte går igenom. Den vanligaste orsaken är att kunden har skrivit in felaktiga uppgifter, till exempel kortnummer eller CVC-kod. Andra orsaker kan vara att kortet inte är registrerat för internetköp eller att kunden saknar pengar på sitt konto. Du kan logga in på eCom Admin här på swedbankpay.se och se vilket felmeddelande köpet utlöste. Behöver du mer hjälp är du så klart välkommen att höra av dig till oss.

 • Vad är Mastercard Identity Check och Visa Secure?

  De är tekniska standarder som Mastercard och Visa har tagit fram för att kunna identifiera kortkunder online. När din butik stödjer Mastercard Identity Check och Visa Secure får du ett visst skydd mot bedrägliga kortköp, så kallad riskreduktion.

 • Vad är 3D Secure?

  3D Secure är en teknisk standard som används för att identifiera och skydda köpare och säljare vid kortbetalningar online. Du kan läsa mer om 3D Secure här.

Är du utvecklare eller tekniker?

Om du är intresserad av de tekniska delarna, så som implementation, är vår portal för utvecklare platsen för dig. Där hittar du all dokumentation kring våra fristående betalsätt. 

Gå till portalen för utvecklare