Företagslån - lån till ditt företag

Behöver du investera för att få ditt företag att växa?
Då kan vi hjälpa dig med ett företaglån. I samarbete med Froda AB erbjuder vi dig som kortinlösenkund hos oss företagslån på upp till 2 000 000 kronor*.

Kontakta oss om företagslån

*Tillgängligt för våra svenska företagskunder som inte är enskild firma. Tjänsten tillhandahålls av Froda AB, ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.

Ta möjligheten att investera i ditt företag.

Med företagslån kan du investera i ditt företag. Ansökan är helt digital och pengarna betalas ut 24 timmar efter underskrivet avtal. Lånet betalas sedan tillbaka automatiskt genom autogiro.

 • Digital ansökan utan dolda avgifter
 • Enkel ansökan i Merchant Portal med BankID
 • Utbetalning 24 timmar efter underskrivet avtal
 • Flexibel återbetalningstakt
 • Lös lånet när du vill utan extra kostnad 

Därför väljer företagare Froda företagslån

Med varken väntetid, pappersarbete eller möten sparar du tid, pengar och energi. Genom ett uppdaterat låneutrymme kan du enkelt planera företagets investeringar.

Med Mitt Froda får du översikt av ditt lån, amorteringar och tillgängligt utrymme. Du kan även justera återbetalningsplan, pausa amorteringar och expandera lånet.

Mitt Froda gör företagandet lite enklare.

Med Mitt Froda får du översikt av ditt lån, amorteringar och tillgängligt utrymme. Du kan även justera din återbetalningsplan, eller pausa dina amorteringar, för att passa dina behov.

Så går det till

Identifiering med BankID

Genom att du identifierar dig med BankID vet vi att du har en koppling till företaget du vill titta på.

Se pris och villkor

Nu kan du se ditt låneutrymme samt välja lånebelopp, löptid och avbetalningsplan efter dina behov.

Ansök om företagslån

Erbjudandet är klart och du vet hur mycket ditt företag kan låna och till vilken ränta.

Kontakta vår säljavdelning!

Redo att komma igång? Hör av dig till oss redan idag om du vill veta mer om vad vi kan göra för just dig och ditt företag. Vi ser över vilka behov du och dina kunder har och hittar rätt lösningar för er.

Dina uppgifter

Organisationsnummer
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefonnummer (frivillig)
Jag vill få tips, senaste nytt, erbjudanden och inbjudningar till events och föreläsningar. Jag samtycker till att mina personuppgifter hanteras enligt ovan ändamål.

I vår dataskyddspolicy kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Vanliga frågor om företagslån

 • Vad är företagslån?

  Företagslån är en tilläggstjänst som våra företagskunder kan ansöka om hos vår samarbetspartner Froda.

  Du ansöker om företagslånet via Merchant Portal. För en säker ansökan legitimerar du dig genom hela processen med företagets BankID.

 • Vilka är Froda AB?

  Froda är ett kreditmarknadsbolag och samarbetspartner till Swedbank Pay för företagslån.

  Froda erbjuder ett digitalt företagslån som passas små- och medelstora företags behov. Genom att digitalisera processen sparar de tid, pengar och energi för företagare som är i behov av finansiering.

  Som företagare slipper du allt krångligt pappersarbete, tidskrävande möten och manuella bedömningar.

  Du ansöka när och var du vill, du får en objektiv och rättvis bedömning av din omsättning och du får snabbt tillgång till prisvärd finansiering när du behöver den.

 • Hur ansöker jag om företagslån?

  • Som företagskund hos oss ansöker du om företagslånet hos Froda via Merchant Portal. För en säker ansökan legitimerar du dig genom hela processen med företagets BankID.
  • I inloggat läge hittar du information om ditt låneutrymme och kan välja belopp och återbetalningstakt.
  • Du vägleds genom de olika stegen och får sedan avtal och villkor skickade till dig via sms. Lånet betalas ut till företagets bankkonto 24 timmar efter att Froda har godkänt din ansökan.
 • Hur mycket kan jag låna?

  Hur mycket just ditt företag kan låna beror på företagets omsättning och kreditvärdighet.

  Vi kan tillsammans med Froda erbjuda företagslån på upp till 2 000 000 kr.

 • Vad kostar ett företagslån?

  Du betalar endast en fast avgift för ditt företagslån, från 0,5% av lånebeloppet per månad. Låneavgiften är individuell och baseras på ditt företags försäljning, finansiella historik samt kreditvärdighet.

  Lånen är räntefria och ingen uppläggningsavgift eller andra dolda kostnader tillkommer.

  Dessutom erbjuder Froda en lägsta prisgaranti till alla våra kunder. Du hittar mer information om detta hos Froda.

 • Kan jag ändra mitt företagslån?

  Logga in i Frodas portal med BankID för att få överblick över ditt företagslån. Där kan du också välja att betala av i snabbare takt eller kolla möjligheten till att utöka ditt lån. Du har alltid rätt att lösa lånet i förtid.

 • Hur lång amorteringstid har Frodas företagslån?

  Du kan välja en amorteringstid på upp till 60 månader när du tar ett företagslån hos Froda. Amorteringstiden påverkar vilken ränta du får och därmed totalkostnaden för lånet. Amorteringstiden som erbjuds är individuellt och påverkas exempelvis av vilken kreditvärdighet ditt företag har.

 • Om jag vill veta mer om företagslån?

  Du är välkommen att ringa Froda på 08 - 501 311 00 eller mejla till support@froda.se om du vill veta mer om företagslån.

 • Är låneansökan bindande?

  Nej, ansökan är inte bindande och helt kostnadsfri. När du ansöker om företagslån så får du en offert via email. Offerten visar ett exakt pris för ditt företag, och är gratis. Om du väljer att tacka ja till offerten, klickar du på länken i offerten och signerar sedan enkelt med Mobilt BankID. Först efter att du signerat offerten har vi ett bindande avtal.

 • Kräver Froda någon säkerhet för lånet?

  Froda godkänner olika typer av säkerheter när du tar ett företagslån. Det vanligaste är att låntagaren går i personlig borgen för lånet, men du kan även pantsätta olika typer av säkerheter vid större lånebelopp, exempelvis en fastighetsinteckning eller företagsinteckning. Du som driver ett handelsbolag eller en enskild firma står alltid som personligt ansvarig för företagets skulder.

 • Tar Froda en kreditupplysning?

  Froda tar ingen kreditupplysning hos UC. Som ett komplement till företagets transaktionshistorik tar de en kreditupplysning på företaget via Creditsafe.

  Eftersom Froda inte tar en kreditupplysning på personen påverkas inte din kreditvärdighet hos banken. Genom att göra en kreditupplysning får de nödvändig information om ditt företag så att Froda kan göra en rättvis kreditbedömning.

  I vissa fall kan de göra s.k. företrädareupplysning på styrelseledamöter. Eftersom sådana upplysningar tas i ledamöternas egenskap som företagsföreträdare och inte privatpersoner påverkas inte personens kreditvärdighet hos banken i det fallet heller.