Pay By Link – Ta betalt online utan en webbshop! 

Vill du kunna skapa en betallänk? Behöver du ta betalt lite då och då? Tar du emot beställningar via telefon? Säljer du några få produkter och behöver en enkel lösning för betalning? Arrangerar du ett motionslopp eller event? Vi har lösningen för dig! 

Med Pay By Link kan du ta betalt utan någon som helst teknisk integration, investering i försäljningssystem eller timtal av konfiguration. Du loggar helt enkelt in i vår portal och skapar en länk för ditt ändamål. Välj själv om du vill distribuera via e-post, sms eller varför inte skapa en QR-kod om kunderna är fysiskt närvarande?

Det bästa av allt är att tjänsten ingår för alla våra kunder som tar betalt online! Är du redan kund hos oss behöver du bara kontakta oss för att bli aktiverad. Självklart kan du välja att betala med samma betalsätt som du har hos oss för din vanliga verksamhet. 

Pay By Link kan användas för flera olika köpscenarios:

 • Öppen länk – Perfekt för dig som vill ta betalt för en specifik produkt eller tjänst med ett fördefinierat belopp. Det kan vara gåvor, motionslopp, evenemang eller dina gula handvirkade grytlappar. Ange bara belopp att betala och hur många köp som ska kunna göras via länken, sedan är du igång och kan ta betalt.
 • Personlig länk – När du behöver ta betalt för en specifik order på distans. Denna lösning lämpar sig för alla typer av tillfällen du vill ta betalt av en kund. Beskriv vad som ska betalas och vilket belopp så får du en länk att skicka till din kund. 

Pengarna på kontot utan trassel

Alla genomförda betalningar samlas ihop, sammanställs och betalas ut så ofta som vi kommit överens om. Normalt gör vi utbetalningar en gång i veckan men det kan ske oftare eller mer sällan beroende på dina behov.

Tillsammans med utbetalningen får du lättbegripliga underlag för din bokföring och redovisning.

Så fungerar Pay By Link

1. Skapa länken

Generera en betalningslänk, antingen öppen eller unik, via vår Merchant Portal.

2. Distribuera

Skicka den personliga länken direkt till kunden eller publicera som öppen länk i dina kanaler så att vem som helst kan lägga en order.

3. Få betalt

Kunden genomför betalningen och du får en e-postbekräftelse av oss.

Några exempel på hur Pay By Link kan användas: 

 • Säljaren på mässa 
  Använd en öppen länk för att ta betalt för dina produkter på mässan eller marknaden. Ett tips är att skapa en QR-kod av länken som kunderna enkelt kan scanna med sin mobiltelefon.
 • Motionslopp 
  Arrangerar du ett motionslopp eller något annat event med ett begränsat antal platser? Ta betalt enkelt med en öppen länk som bara fungerar att betala via så många gånger som du angett som deltagarantal. Publicera länken i sociala medier och nyhetsbrev så notifierar vi dig varje gång det sker en anmälan.
 • Hobbypysslaren 
  Har du en hobby och vill sälja dina alster? Inga problem med en öppen länk I Pay By Link. Det enda du behöver göra är att definiera dina produkter och ange hur många du har att sälja så ordnar vi med resten så att du kan fokusera på hobbyn.
 • Försäljning via e-post eller telefon 
  Tar du emot beställningar via telefon eller e-post? Betalning är inte längre ett problem; med personlig länk i Pay By Link skapar du en betalningsförfrågan för den specifika ordern du tagit emot. Välj själv hur du vill skicka betallänken till kunden och vänta på att vi talar om att betalning skett. 

Vanliga frågor om Pay By Link

 • Med vilka betalsätt kan kunderna betala?

  Med Pay By Link kan du ta betalt med alla våra betalsätt.

 • I vilka valutor kan jag ta betalt?

  Du kan ta betalt med kort i de flesta valutor. Kontakta oss om du vill ta betalt i annan valuta än skandinaviska kronor, euro, dollar eller pund.

 • Skapas det något kvitto till kunden som betalar?

  Swedbank Pay skapar inget kvitto men notifierar dig per e-post när betalning skett.

Kontakta vår säljavdelning!

Redo att komma igång? Hör av dig till oss redan idag om du vill veta mer om vad vi kan göra för just dig och ditt företag. Vi ser över vilka behov du och dina kunder har och hittar rätt lösningar för er.

Dina uppgifter

Organisationsnummer
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefonnummer (frivillig)
Jag vill få tips, senaste nytt, erbjudanden och inbjudningar till events och föreläsningar. Jag samtycker till att mina personuppgifter hanteras enligt ovan ändamål.

I vår dataskyddspolicy kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.