Kortinlösen

Om du tar betalt med kort kan du öka din försäljning samtidigt som dina kunder får en bra service. Du är också med och bidrar till att minska mängden kontanter i samhället, vilket är bra för både miljön och säkerheten.

Från kortköp till pengar på kontot 

Det är enkelt att betala med kort. Lika enkelt tycker vi det ska vara att ta betalt med kort. Oavsett vad du säljer och hur, så kan du med Swedbank Pay erbjuda dina kunder kortbetalning och räkna med att snabbt få in pengarna från köpet på ditt konto.

För att kunna ta betalt med kort behöver du en kortterminal i butiken eller en digital betallösning online. Men du behöver också få in pengarna från själva kortköpet på ditt konto. Det gör du med ett avtal för kortinlösen.

Med vår kortinlösen kan du ta emot kort från världens största utgivare som Mastercard, Visa, Union Pay, Diners & Discover, American Express och många fler. Pengarna för kortköp i din kortterminal eller på din e-handel sätts sedan in på ditt konto första bankdagen efter att betalningen gjorts och vi betalar alltid ut bruttobeloppen.

Kontakta oss

Var möter du dina kunder?

Vi erbjuder kortinlösen för alla typer av kundmöten. Vilken eller vilka passar din verksamhet?

 • Online (e-handel) - nå kunder över hela världen och erbjud betalningar i deras egen valuta, säkrade med 3D Secure (Läs om du kan skydda din e-handel med 3D Secure här).
 • Kortterminaler - ta betalt i butik, restaurang, på marknad eller var som helst och få pengarna snabbt till kontot.
 • Automater - ge kunderna en smidig köpupplevelse även när du själv inte träffar dem.
 • Telefonorder - för dig som möter och säljer till dina kunder via telefonen.

Kortinlösen kan du köpa som en fristående tjänst eller tillsammans med någon av våra andra produkter, till exempel en kortterminal eller betallösning för e-handel.

Paketpris för dig som vill ta betalt med kort

Vill du samla dina kostnader för kortterminal och kortinlösen och samtidigt få ett bättre pris? Kika då på vårt paket för kortbetalning där vi har samlat allt du behöver för att ta betalt
med kort.

Kort som stöds

Du kan ta emot alla de vanligaste korten med Swedbank Pay.

 • Mastercard
 • Visa
 • American Express
 • Diners & Discover
 • JCB
 • UnionPay
 • med fler

Kunder som har kort som stödjer kontaktlös betalning kan självklart blippa sitt kort i alla våra kortterminaler. Att blippa sin mobil, smarta klocka eller andra prylar med kontaktlös betalning går lika bra det med.

Förenklad kortbetalning online

Om du har en e-handel kan du med tilläggstjänsten förenklad kortbetalning göra dina återkommande kunders köpupplevelse ännu smidigare. Kunden får möjligheten att spara sina kortuppgifter för snabbare och enklare köp i framtiden, något som minskar risken för avbrutna köp. Uppgifterna sparas på ett säkert sätt hos dina fristående betalsätt och plockas fram när kunden ska handla på din hemsida eller app.

Hantera din kortinlösen med Merchant Portal

Med vår kortinlösen får du även tillgång till Merchant Portal, en kostnadsfri webbtjänst där du kan hantera dina inlösta kortköp.

 • Enkelt att komma igång och att använda
 • Full kontroll och överblick över dina kortköp
 • Lätt att söka efter kortköp eller dokument
 • Kostnadsfritt

Det är även enkelt att ge fler på företaget tillgång till Merchant Portal. Dessutom får du dina dokument skickade dit elektroniskt istället för via post, vilket både sparar tid och är miljövänligt.

Redo att komma igång?

Hör av dig till oss redan idag om du vill veta mer om vad vi kan göra för just dig och ditt företag. Vi ser över vilka behov du och dina kunder har och hittar rätt lösningar för er.

Dina uppgifter

Förnamn
Efternamn
E-post
Telefonnummer (frivillig)
Jag vill få tips, senaste nytt och inbjudningar till events och föreläsningar
Jag samtycker till att mina personuppgifter hanteras

 

Vanliga frågor inlösenavtal

 • Vad är ett inlösenavtal?

  För att kunna ta betalt med kort behöver du en kortterminal i butiken eller en digital betallösning online. Men du behöver också få in pengarna från själva kortköpet på ditt konto. Det gör du med ett avtal för kortinlösen.

  Avtalet ser till att transaktionen mellan en kortbetalning och ditt bankkonto fungerar. Det kallas för inlösenavtal då företagen som förser dessa tjänster är inlösare.

 • Hur tecknar jag ett inlösenavtal?

  Hör av dig till oss på 08-411 10 80 så hjälper vi dig vidare med ett avtal för kortinlösen.

 • Hur lång tid tar det att få ett inlösenavtal?

  Det tar vanligtvis 3-5 bankdagar att få till ett inlösenavtal. Om du har tecknat avtal för "Kortinlösen internet" behöver vi även skicka in dina uppgifter till Visa och Mastercard. Det tar ytterligare 5 bankdagar. 

  Utöver vår handläggningstid har även terminalleverantörerna och betalväxlarna sin egen handläggningstid. Kontakta dem för att ta reda på hur lång dessa är. Beställer du betalterminal från oss är leveranstiden ca 10-12 arbetsdagar.

 • Hur ofta betalas pengar ut från min kortförsäljning?

  Redan nästa vardag efter att du tagit betalt med kort kan du räkna med att få in pengarna på ditt bankkonto. Kortförsäljningen buntas ihop och redovisas dag för dag.

 • Jag har flera butiker. Behöver jag flera inlösenavtal?

  Du behöver teckna ett avtal per säljställe/butik. Har du flera butiker på olika adresser, krävs flera olika avtal. Däremot behöver du inte teckna ett avtal per terminal om terminalerna finns på samma adress och hör till samma verksamhet.

 • Vad är PSD2?

  PSD2 (Payment Services Directive 2) ett betaltjänstdirektiv som kommer ifrån EU och som namnet säger så är det EU:s andra betaltjänstdirektiv. 

  PSD2 reglerar konton och betalningar för både företag och privatpersoner och är till för att underlätta gränsöverskridande betalningar och andra finansiella tjänster inom EU samt öka konkurrensen inom sektorn genom att främja nya innovativa betalningar. Du kan läsa mer om PSD2 här.

Du hittar fler vanliga frågor här.