Betalningsportal, även kallad betalväxel (PSP)

Vill du kunna ta emot betalningar i din e-handel, app, på din hemsida, eller annan digital försäljningskanal? Med vår betalningsportal (betalväxel) får du ett smörgåsbord av betalsätt och funktioner att välja fritt från. Tjänsterna kan skräddarsys in i din checkout eller hanteras av oss i vår betalmeny.

Skräddasydda eller standardiserade lösningar för din e-handel

En betalningsportal (även kallad betalväxel, PSP eller Payment Service Provider) är en teknisk lösning som möjliggör säkra transaktioner online, hanterar betalflödet mellan dig och dina kunder samt underlättar din avstämning av betalningsflödena.

Alla populära betalsätt

Ta betalt på det sätt som passar dig

Vår betalningsportal låter dig ta betalt på det sätt som passar dig och dina kunder utan att du behöver lämna ifrån dig kunddata. Det innebär att du kan fortsätta att bygga och upprätthålla relationen till dina kunder och bara överlåta betalprocessen till oss. Vi ser till transaktionerna genomförs på ett snabbt och säkert sätt. Förutom att alla relevanta betalsätt kan du via vår betalningsportal ta emot abonnemangsbetalningar eller låta din kund spara sin betalinformation för att förenkla framtida köp i din butik. Läs mer om vårt onlineerbjudande här.

Vi är måna om att betalupplevelsen ska passa din verksamhet i första hand. Därför låter vi dig avgöra om du vill installera en standardiserad betallösning från oss eller om du vill anpassa den direkt i din kassa. Tjänsterna kan enkelt integreras i ditt försäljningssystem om det inte redan är förberett, se våra partners här.

Som kund hos oss kan du luta dig tillbaka och ta emot en sammanställd utbetalning för alla betalningar, vi sköter avstämningen så att du kan fokusera på din verksamhet.

Är du osäker eller behöver hjälp finns vi alltid till hands med personlig service från kunnig support

 

Testa själv

Vill du testa hur det kan se ut? I vår Playground kan de enkelt testa olika utföranden och betalsätt.

Swedbank Pay Playground

Kontakta vår säljavdelning!

Redo att komma igång? Hör av dig till oss redan idag om du vill veta mer om vad vi kan göra för just dig och ditt företag. Vi ser över vilka behov du och dina kunder har och hittar rätt lösningar för er.

Dina uppgifter

Organisationsnummer
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefonnummer (frivillig)
Jag vill få tips, senaste nytt, erbjudanden och inbjudningar till events och föreläsningar. Jag samtycker till att mina personuppgifter hanteras enligt ovan ändamål.

I vår dataskyddspolicy kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Vanliga frågor om fristående betalsätt

Våra fristående betalsätt kallas ibland betalväxel, PSP eller Payment Service Provider.

 • Vad är en betalväxel? (PSP, Payment Service Provider)

  Det är ett företag som erbjuder betalningslösningar som kan anslutas till en kortinlösentjänst. En betalväxel motsvarar en betalterminal i en vanlig butik. Hos oss kan du få båda delar, så vi är därmed både betalväxel och leverantör av kortinlösen.

 • Varför går ett köp inte igenom på min webshop?

  Det kan finnas flera orsaker varför kundens köp inte går igenom. Den vanligaste orsaken är att kunden har skrivit in felaktiga uppgifter, till exempel kortnummer eller CVC-kod. Andra orsaker kan vara att kortet inte är registrerat för internetköp eller att kunden saknar pengar på sitt konto. Du kan logga in på eCom Admin här på swedbankpay.se och se vilket felmeddelande köpet utlöste. Behöver du mer hjälp är du så klart välkommen att höra av dig till oss.

 • Vad är Mastercard Identity Check och Visa Secure?

  De är tekniska standarder som Mastercard och Visa har tagit fram för att kunna identifiera kortkunder online. När din butik stödjer Mastercard Identity Check och Visa Secure får du ett visst skydd mot bedrägliga kortköp, så kallad riskreduktion.

 • Vad är 3D Secure?

  3D Secure är en teknisk standard som används för att identifiera och skydda köpare och säljare vid kortbetalningar online. Du kan läsa mer om 3D Secure här.

Är du utvecklare eller tekniker?

Om du är intresserad av de tekniska delarna, så som implementation, är vår portal för utvecklare platsen för dig. Där hittar du all dokumentation kring våra fristående betalsätt. 

Gå till portalen för utvecklare